Ia iloa e le tasi le isi ma galulue soosootauau e fatu ai le lumanai.

Sa avea Saina ma paaga tau fefa'ataua'iga aupito tele a Saudi Arabia i tausaga talu ai, ma ua fa'alolotoina le faiga fa'apa'aga autasi i le va o Saudi Arabia ma Saina.O fefa'ataua'iga i le va o atunu'u e lua e mamao lava mai le fa'agata i tulaga tau tamaoaiga, ae o lo'o atagia fo'i i fefa'ataua'iga fa'aleaganu'u ma isi itu.E tusa ai ma le lipoti, o le Crown Prince Mohammed bin Salman Award mo Cultural Cooperation na faavaeina i le 2019 e le Saudi Ministry of Culture.O le taui e faʻamoemoe e faʻalauiloaina le faʻamaopoopoina o le atinaʻeina o aganuu ma saienisi ma tekinolosi i le va o Saudi Arabia ma Saina, faʻalauiloaina fefaʻatauaiga o tagata-i-tagata ma aʻoaʻoga tutusa i le va o atunuu e lua, ma faʻafaigofie le fesoʻotaʻiga i le va o Saudi Arabia's Vision 2030 ma Saina Belt and Road Initiative i le tulaga faaleaganuu.
I le aso 7 o Tesema, na lomia ai e le Saudi State News Agency nisi lipoti e faʻamaonia ai le taua tele o le galulue faʻatasi i le va o Saudi Arabia ma Saina.O sootaga i le va o Saudi Arabia ma Saina ua atiaʻe faʻaauau talu mai le faʻavaeina o sootaga faʻavaomalo i le 1990.
e10
Na taʻua e le Minisita o Malosiaga a Saudi Abdulaziz bin Salman e faapea, o Saudi Arabia ma Saina o loʻo i ai le malosi o fesoʻotaʻiga faʻavae e aofia ai le tele o matata ma o le sootaga i le va o atunuu e lua o loʻo faia ai se tulaga maualuga i luma. felagolagomai i le vaega o le malosi..O le galulue faatasi i le va o Saudi Arabia ma Saina, lea e taʻitasi e taua tele le gaosiga o le malosi ma tagata faʻatau i le lalolagi, o loʻo i ai se aafiaga taua i le faatumauina o le mautu o le maketi o suauu i le lalolagi. fa'aauau feso'ota'iga lelei ma fa'amalosia le felagolagoma'i e fa'afetaia'ia lu'itau i le lumana'i.
O le malosi o se mataupu autu i talanoaga, faatasi ai ma itu uma e lua o loo faamoemoe e faamalosia le lotogatasi ma le galulue faatasi i le tulaga faavaomalo o loo i ai nei, o le lipoti lea. sili fefaʻatauaʻiga paaga ma faʻamoemoe e faʻamalosia le galulue faʻatasi ma Saina i le tamaoaiga ma fefaʻatauaiga, o le tala lea a le lipoti.
e11
I le taʻua o manatu faʻapitoa, o le lipoti na fai mai o sootaga vavalalata i le va o Saudi Arabia ma Saina o loʻo i luga o le eleele mautu aʻo tulituliloaina e atunuu uma e lua le eseesega i le saogalemu o le atunuʻu ma vaega malosi. CNN.com o sootaga i le va o Saudi Arabia ma Saina o loʻo i lo latou tulaga maualuga talu mai le faʻavaeina o sootaga faʻavaomalo i le 1990. , puipuiga ma suiga o le tau.


Taimi meli: Tes-13-2022